Mallorca is helemaal klaar met dronken toeristen. Vanaf vandaag geen druppel alcohol na middernacht

Met drank op straat lopen na tien uur ´s avonds is vanaf vandaag ten strengste verboden. En na middernacht komt er geen druppel alcohol meer uit de tap, want deze sluiten om klokslag twaalf uur. Ook voor kroegentochten geldt vanaf nu een veel strikter regime.

Shagaluf

De badplaats Magaluf op het Spaanse eiland Mallorca is iedere zomer het feestparadijs voor meer dan een miljoen Britse toeristen, van wie velen vooral komen voor de knallende feestjes, drank en seks. De badplaats staat dan ook beter bekend als ´Shagaluf´, want de Britse jongeren ‘shaggen’ er als konijnen.

´Balconing´

De bewoners zijn het wangedrag van de vele dronken toeristen, hun vecht- en sekspartijen, helemaal zat. Vorig jaar kwam er een video naar buiten van een jonge vrouw die meer dan twintig mannen oraal bevredigde in ruil voor drank. En zes toeristen stortten te pletter omdat het hen in laveloze staat een goed plan leek om van het ene naar het andere balkon te springen.

De maat was vol voor de autoriteiten. De badplaats moest gezinsvriendelijker worden. En daarom gelden er vanaf nu strenge uitgaansregels. Ook voor ´balconing´ staat nu een boete: wie een sprong waagt moet een bedrag van 1.500 euro betalen.