Stoppen met drinken

Helaas heerst er een taboe in Nederland wat betreft Alcoholisme. Dat zijn toch mensen die in de goot liggen? Onverzorgd en stinkend en met een fles drank aan de lippen? Daarom ontken je je drankprobleem, je wilt of durft er niet over te praten in je directe omgeving. Je bent bang gelijk een stempel op je voorhoofd gedrukt te krijgen.

Dus zit je eenzaam opgescheept met een levensgroot probleem.

Je probeert zelf wat aan je drank probleem te doen, je probeert te minderen, alleen bij speciale gelegenheden. Maar dat is een hele opgave. Als i1849088-1dit je lukt ga je jezelf beter voelen. Maar opeens begint er in je achterhoofd een gedachte te spelen: nog even en dan kan ik ‘sociaal’ drinken. Een paar glazen en dan gewoon stoppen, zoals anderen dat ook kunnen.

Fout!

Na het eerste glas, wordt de beruchte alcohol knop in je hoofd omgezet en het is weer als van ouds. Of nog erger, want de tijd die je verbruikt hebt om te stoppen moet ook nog even ingehaald worden, Na een à twee weken ben je  terug bij af en is je probleem alleen maar groter geworden. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht. Het grootste probleem van een alcoholist is het stoppen vol te houden. Wanneer je jezelf weer goed voelt en de ellende langzaam gaat vergeten raakt ook je motivatie op de achtergrond.

Dan kan de AA je helpen, wij van de AA zijn allemaal alcoholist en begrijpen donders goed hoe jij je voelt, wat je problemen zijn en hoe je deze kunt overwinnen. Wij delen ervaringen en geven je handvatten om je verslaving de baas te worden en te blijven.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor!